FOCITABOROK 2016.

"Gyermekbarát sporttábor"

 

III. OVIS SPORTNAP

A 6 lépés a kultúráért szervezésében

2013. 05. 17. Biatorbágy, Fő tér 8.00 - 12.00

 

 

                       OVIS SPORTNAP

2012. 05. 18.

 

FŐ TÉR

 

 

 

HAT LÉPÉS AZ EGÉSZSÉGÉRT

 

    Mozogjunk együtt a Fő téren Biatorbágy szívében. Már a szlogen is figyelemre méltónak tűnt, különösen annak tekintetében, hogy nem mindennap rendeznek sporteseményeket a város központjában. Minden ötlet annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle! 2012. május 18-án megvalósulhatott néhány lelkes, helyi lakos álma (6 Lépés a kultúráért sszerveződés), és megrendezésre kerülhetett az immár II. ovis sportnap.

 

     A sport kortalan, minden korosztály számára elérhető!!! Ez a sportrendezvény nagy hangsúlyt fektetett a mozgás  kiemelt jelentőségére, az egészséges életmód bemutatására, és arra, hogy már gyermekkorban megszerettessük gyermekeinkkel ezt a szellemiséget. A programok a labdára épültek, ennek az ősi játékszernek a varázsa ragadta el a legtöbb gyermek figyelmét.

 

     Mi volt az igazi siker? - kérdezték sokan tőlünk. Erre könnyen válaszolhattunk. Több mint háromszáz gyermek öröme, szeretete, és mosolya megérte azt a sok fáradalmat, és munkát,  amit beletettünk ebbe a programba.

 

"A labda nemcsak a testet, de a szellemet is regenerálja" (sz. s.)

 

 

 

Íme a bizonyíték:

 

 

 

p5181319.jpg

 

                                LÉGVÁR - MAJMOS CSÚSZDA

 

p5181329.jpg

 

                                          REMEK DÉLELŐTT

 

p5181323.jpg

 

                                     MÉG A NAP IS KISÜTÖTT!!!

 

p5181368.jpg

 

                                            BEMELEGÍTŐ TORNA

 

p5181227.jpg

 

                                            CÉLBA DOBÁS

 

p5181243.jpg

 

                                         SIKERES DOBÁS!

 

p5181256.jpg

 

                                     SPECIÁLIS ÓVODAI GRUNDPÁLYA

 

p5181510.jpg

 

                                        ISMERKEDÉS A LABDÁVAL

 

 

 

p5181451.jpg

 

                                           LÁNYOK ÉS A FOCI!!!!

 

p5181439.jpg

 

                             SZLALOMPÁLYA - KONCENTRÁCIÓ

 

p5181277.jpg

 

 

 

                           MOZGÁSKOORDINÁCIÓS ÁLLOMÁS

 

p5181275.jpg

 

                            MOZGÁSKOORDINÁCIÓS ÁLLOMÁS II.

 

p5181258.jpg

 

                                        OVIS GRUNDPÁLYA

 

p5181183.jpg

 

                                              BARÁTOK

 

p5181173.jpg

 

                                            TRAMBULIN

 

p5181250.jpg

 

                                    KÖZÉPPONTBAN A LABDA

 

p5181207.jpg

 

                                         BARÁTOM A LABDA

 

p5181349.jpg

 

  TÁMOGATÓINK - DECATHLON (KIPSTA), COOP, 6-LÉPÉS MARKETING KFT.

 

p5181333.jpg

 

                                   PILLANATKÉP EBÉD ELŐTT

 

p5181345.jpg

 

                                              BÜFÉ

 

p5181348.jpg

 

                                      MEGÉRDEMELT JUTALOM

 

 

 

OVIS SPORTNAP

 

BIATORBÁGY SZÍVÉBEN

 

Hat lépés a kultúráért szervezésében

 

     Boldog vagyok, hogy szülőként részese lehettem az immár hagyománnyá váló II. Óvodai Sportnapnak! A tavalyi évben kitalált, és megvalósított program szellemisége, ereje és létjogosultsága 2012-ben is aktuális az óvodáskorú gyermekek számára. A sport kortalan! Talán erre a szellemiségre építette stratégiáját 2011-ben a 6 Lépés a kultúráért lelkes csapata, hiszen a sport, az egészséges életmód bemutatása mindenki számára követendő példa lehet. Köszönet illeti őket, ezért is ragadtam tollat, hogy megköszönjem mindazoknak, akik megalkották és megvalósították ezt a csodálatos sportnapot a gyermekeink számára.

 

     Ismét bebizonyosodott a számomra, hogy jó szervezéssel, kreatív ötletekkel, sportszerető emberekkel, némi odafigyeléssel, és szeretettel, örömet lehet szerezni több száz helyi gyermeknek. Az idei program teljes egészében túlszárnyalta az előző évit, ezt mindannyian könnyen megállapíthattuk. A tavalyihoz képest több állomáson próbálhatták ki ügyességüket a gyerekek. Újításnak számított az a speciális ovifoci pálya, amit kifejezetten erre a napra terveztek a szervezők. A pálya mellett hasonlóan nagy - sőt nagyobb - sikert aratott a négy méter magas légvár, amit gyerektenger rajongott körbe, várva a beteljesülendő csúszást. Jól összehangolt programtervet állítottak össze a szervezők, lehetett trambulinozni, labdázni, ügyeskedni a célba dobó állomásoknál, kipróbálhatták a speciális mozgásfejlesztő-, mozgáskoordinációs feladatokat a gyerekek, és persze focizhattak is.  Minden a gyerekekről szólt, több mint háromszáz óvodás korú gyermek (Meserét -, Vadvirág -, Pitypang -, Csicsergő -, és Legóvár óvodák), és három általános iskolai osztály teljesítette a délelőtti penzumot. Mindenki mindenütt jeleskedhetett, sőt „kötelező” volt játszani, focizni, ugrálni, dobni, csúszni, mászni, szlalomozni, gurulni, futni és labdázni. Nagyon tetszett az a szellemiség, amit a szervezők képviseltek; „barátom a labda” és a ”játszva tanulunk, és sportolunk” szellemiség meghatározta az egész napot. Mindenki mindent kipróbálhatott, nem csak a legügyesebbek tehették meg mindezt – talán ez volt ennek a napnak a legfontosabb üzenete! Miután teljesítették az előírt programokat a gyerekek, élvezhették a jól megérdemelt jutalmukat a büfésátorban, és lecsúszhattak a picurkák a majmos csúszdán. Az Ovis Sportnap tökéletes lehetőség volt arra, hogy a gyerekek kipróbálhatták ügyességüket, és megismerkedhettek a különféle sportágak alapjaival.

 

    Mi volt az igazi siker ezen a napon? – kérdeztem a szervezőket. Nézzen a gyermekek arcára. – jött a válasz. Ennyi mosolygós arcú óvodást – és óvónőt - rég láttam egy helyen. Engem mindenképpen meggyőztek, sőt a támogatókat is. A tavalyi évhez képest - amit csak önerőből finanszíroztak a szervezők -, most a sportnapot támogatta a Decathlon, a Coop és a 6-Lépés marketing Kft. is. Ezek mellett külön köszönetet kell mondani az egyik szülőnek (Csicsergő), aki fizette a légvárat. Ismét bebizonyosodott az, hogy van létjogosultsága, és jövője azoknak a civil kezdeményezéseknek és ötleteknek, amik új szellemiséget hoznak a szürke hétköznapokba, mindannyiunk életébe. A 6 Lépés a kultúráért csapata nekem bizonyított, és annak a háromszáz gyermeknek is, akik önfeledten sportolhattak ezen a napon. Remélem, jövőre ismét megrendezésre kerülhet a III. Ovis Sportnap …………….

 

 

 

                                                                           Sonja (Zsófia anyukája)



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 4
Heti: 22
Havi: 132
Össz.: 161 478

Látogatottság növelés
Oldal: 2012. Ovis sportnap
FOCITABOROK 2016. - © 2008 - 2024 - focitabor.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »